Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola
Még ennyi van a nyári szünetig

eroszakmentes_iskola

IMG_1122 másolata

hatartalan-logo-5a

uj_szechenyi_1

ujszterv1k

ujszterv2k

H

Monthly Archives: október 2014

Erntedankfest (képek)

Idén is megrendezésre került a Szüreti mulatság, németül Erntedankfest.* Ezen a délutánon a szüret, az őszi termények körül forgott minden. Az érdeklődők színes kavalkádból válogathattak: volt néptánc-tanulás, dióval célbadobás, csőszkunyhó építése, német almás vers, dal tanulása, mesehallgatás németül, barkács-foglalkozás, illetve diószedő és szőlőevő verseny. A gyerekek nagyon élvezték, sokat tanultak, és persze jókat játszottak ezen az alkalmon.

*Erntedankfest: Ez egy nagyon régi ünnep, amelynek  gyökerei feltehetőleg a Krisztus előtti  időkig nyúlnak vissza. A III. század óta ünneplik,  amikor az emberek nagy része vidéken élt. Tavasztól őszig megtermelték az egész évre való ennivalót, amiért a betakarítás végén hálát adtak Istennek. Ez az  ünnep megmutatja, hogy mindazért, ami az asztalunkra kerül, keményen meg kell dolgozni.

Diákönkormányzat októberi eseményeiről

Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket a Diákönkormányzat októberi eseményeiről

Októberi DÖK programok voltak

Október 7-én megtartottuk az iskolai Diákparlamentet, ahol a következő kérdéseket vitattuk meg:

 • Milyen programokon vett rész szívesen az osztály?

Legtöbben a Gyereknapot, a Sportnapot és az Egészségnapot említették, de szó esett többek között a Dominó-napról, a Valentin napról, a Luca-napról, az Ölelés Világnapjáról és persze az Állatok Világnapjáról is. Megbeszéltük, hogy milyen sok jó színes program van iskolánkban, és ezeket szeretnénk megtartani a továbbiakban is.

 • Milyen programokat szeretne jövőre is az osztály?

Itt nagyjából ugyanazok a programok hangzottak el, mint az előző kérdéskörnél, kiegészítve néhány olyan kéréssel, amit már idén be is iktattunk az iskolai programokba, mint például a túrázás, kiállítások megtekintése, vagy a kézműves programok.

 • Min változtatnál a tanórákon és a tanórán kívüli foglalkozásokon?

Itt természetesen felvetődött, hogy legyenek rövidebbek a tanórák. Erre azt a választ tudtuk adni, hogy ilyen is lesz! Az idei Diáknap sok-sok meglepetést tartogat, többek között azt, hogy fordított órák lesznek.
Nagyon jó hangulatú Diákparlamentet zárhattunk le, a gyerekek a Dök-segítő pedagógusokkal illetve az Igazgatóasszonnyal több olyan dolgot meg tudtak beszélni, ami a szívüket nyomta, megköszönték azt a sok újítást, programot, ami iskolánk életét színesíti.

Október 15-én, ezt követően iskolánk Diákelnöke képviselt minket a Megyei Diákparlamenten, Budapesten, ahol szintén beszámolt az iskolánkban zajló pezsgő diákéletről.

Október 15-16-án tartottuk a Papírgyűjtést, amin alaposan kitettek magukért iskolánk diákjai és szüleik, hiszen 16 tonna papírhulladékot sikerült összegyűjteni! Ezúton is köszönjük a diáksegítőknek és a kollégáknak a közreműködést, illetve mindenkinek, aki ezeken a napokon hozzájárult ehhez a nagy mennyiségű papírhoz!

Október 15-én a Városi Piactéren iskolánk diákjai megünnepelték az Ölelés Világnapját. Minden arra járót egy ingyen ölelésben részesítettünk, aminek a járókelők nagyon örültek.

Október 17-én a Klubnaközi szervezésében szüreti délután volt, ahol a Dök-ösök aktívan kivették a részüket a szervezésben, lebonyolításban. Köszönjük a segítséget!

Az őszi és az október 23-i teremdekoráció is pontozásra került! Figyeltük, hogy a diákok munkája legyen, szép, kellemes hangulatú terem, és szempont volt az is, hogy legyen közös elem a testvérosztállyal. Nagyon szép megoldásokat láthattunk, és a 4. b, 4. c és az 5. c kaphattak maximális pontszámot.

Kapcsolódó bejegyzés:

Őszi teremdekoráció képek itt!

 

Archív: Szept.-Okt.

Szeptember – október, archívum

Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket a Diákönkormányzat októberi eseményeiről

Októberi DÖK programok voltak

Október 7-én megtartottuk az iskolai Diákparlamentet, ahol a következő kérdéseket vitattuk meg:

Folytatás itt!

dok_logo2

 

cerka-vonal2

 

Idén is megrendezésre került a Szüreti mulatság, németül Erntedankfest.

542_erntedankfest_medium

Ezen a délutánon a szüret, az őszi termények körül forgott minden. Az érdeklődők színes kavalkádból válogathattak: volt néptánc-tanulás, dióval célbadobás, csőszkunyhó építése, német almás vers, dal tanulása, mesehallgatás németül, barkács-foglalkozás, illetve diószedő és szőlőevő verseny. A gyerekek nagyon élvezték, sokat tanultak, és persze jókat játszottak ezen az alkalmon.

Képek itt!

cerka-vonal2

November 11.: Márton-napi lámpás felvonulás

A délután során a klubnapközi keretein belül az alsósok, illetve a német nemzetiségi osztályok elkészítik saját lámpásaikat, és 16:15-kor indulnak közösen a város főterére!

martonnap

Minden kedves Szülőt, érdeklődőt szeretettel várunk!

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

nagyvagy

Nagyon jó híreket szeretnénk megosztani Önökkel. Ilyen még nem volt iskolánkban.

 • Testnevelő kolléganőnk pályázata révén iskolánk kiválasztott tanulói részt vehetnek a TV 2 “Nagy vagy” című műsorában november 8-án Érden, az Érd Arénában.
 • A csapatok selejtezőkön mennek keresztül, 7 fordulós a mérkőzés, nekünk az a jó, ha minél tovább maradhatunk, mert akkor tovább jutunk a fordulókon.
 • Kérjük a kedves Szülőket, hozzátartozókat, aki csak tud tartson velünk szurkolni az induló csapatnak.
 • Számítunk arra, hogy gyerekeikkel együtt minél többen velünk tartanak, és a szállításba is be tudnak segíteni.
 • Részleteket a mellékelt felhíváson olvashatnak.
 • Szeretettel várunk mindenkit, számítunk Önökre, és minél több tanulónkra is!

Kedves Versenyzőink!

Örömmel értesíthetem Önöket arról, hogy iskolájuk bekerült a Nagy Vagy idei őszi-téli versenyébe. Gratulálunk! Biztosak vagyunk benne, hogy kiválóan fognak szerepelni.

A verseny és a TV-felvétel időpontja: november 8. szombat. A helyszín: Érd, Érd Aréna, Velencei út 39-41.

Tehát egy 10 fős csapatot kell összeállítaniuk, amelyben az egyik felsős tartalék lesz.

A csapat összetétele: 2 alsós (egy lány, egy fiú), 4 felsős (2 lány, 2 fiú), 4 felnőtt (2 nő, 2 férfi).

Az a szerencsés, ha a felnőttek szülők. De nem kell családi kapcsolat a versenyző gyerekek és szülők között. (De ha egy-két tanár beáll a csapatba, az sem probléma.)

A csapat tagja lesz majd egy népszerű, ismert személyiség. Ő lesz a 10-ik versenyző a csapatban. Ezért lesz tartalék majd az egyik felsős. Ha az ismert személyiség nő, akkor lány lesz a tartalék. Ha férfi, akkor fiú lesz a tartalék.

De célszerű lesz az alsósoknál és a felnőtteknél is tartalékot, tartalékokat állítani. (De természetesen ez nem indulási feltétel.)

Számítunk majd szurkolótáborra. Minél nagyobbra. Legalább 50 fős szurkolótábor lenne az igazi.

7 fordulóból áll majd a verseny. 4 középdöntőből, 2 elődöntőből és a döntőből. Minden fordulóban 6-6 csapat verseng. Vagyis összesen 24 csapat vesz részt a versenyben. Így minden középdöntőből és elődöntőből 3-3 csapat jut tovább.

Minden fordulót lebonyolítunk november 8-án, így estére meglesz a győztes. Vagyis csak egyszer kell elutazni Érdre.

A nagy eseményre a szurkolótábort kiegészítettük száz főre, nagy esemény az, hogy iskolánk csapatának a TV 2-n ennyien szurkolhatunk, kérjük a családokat, aki jönni tud autóval, segítsen be az utazásba. Jöjjenek minél többen, szurkoljanak, és örüljenek velünk.

cerka-vonal2

A következő jó hírünk:

Mentoriskola lettünk

TÁMOP pályázaton keresztül elnyertük a ” Mentoráló Intézmény” címet.

Magyarországon 100 iskolát választottak ki, ezek között vagyunk mi is.

Ez azt jelenti, hogy a “Jó gyakorlatokat” jól csináljuk, segítséget adhatunk más iskoláknak is.

Jó gyakorlataink közül az egyedi német nemzetiségi programunkkal;

 • Márton napi rendezvényünkkel,
 • Karácsonyi műsorunkkal,
 • Sikeresség programunkkal nyertük el 3 évre.

A vele járó összeget eszközfejlesztésre fordítjuk.
A nagy eseményt megünnepeljük a szüreti bálunkon, ahova meghívjuk a járás iskoláit.
Osztozzanak örömünkben!

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

Örömmel számolunk be Önöknek az október 18-án lezajlott egészség napi programunkról.

Beszámoló itt!

egeszsegnap

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

Tanulóink délutáni elfoglaltságainak kínálatát a mellékelt táblázatban láthatják.
Bőséges kínálat a szabadidő hasznos eltöltésére.

szakkörök, délutáni elfoglaltságok letöltés itt

webtechglobal-pdf-download

cerka-vonal2

Az alábbiakban beszámolót olvashatnak, és képeket láthatnak arról, hogyan emlékezünk meg iskolánkban a népmese napjáról.

2013_09_30_Nepmese_napja

Beszámoló és képek itt!

 

cerka-vonal2

Alternatív színházi foglalkozás a Petőfiben

„Nem kértem, hogy vigyázzon rám! Felnőtt ember vagyok! Szabadság. Kiszolgáltatottság. Ki vagyok? Ki lehetek?” voltak a hívó gondolatai annak a Függetlenül Egymással (FÜGE) Tantermi Színházi Projekt keretében bemutatott  VARJAK című színházi nevelési előadásnak, melyre október 6-án került sor az iskolában. A program a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány megbízásából, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ szakmai támogatásával, a Soltis Lajos Színházzal közös koprodukcióban jött létre. Az előadás rendezője Kaposi László volt.

Képek és bővebben itt!

szinhaz

cerka-vonal2

Kedves Érdeklődők!

2014 október 15.-én volt az ölelés világnapja.

A képes beszámoló hamarosan felkerül honlapunkra is.

cerka-vonal2

A Diákönkormányzat így működik ebben az évben.

2014-15 Dök-névsor (klikk ide!)  

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a múlt héten sikeresen lezajlott az állatok világnapja. Tanulóink behozhatták házi kedvenceiket, hogy közszemlére tegyék őket, és a lelkes látogatók szavazhassanak, hogy melyik állat tetszett a legjobban. Német nemzetiségi osztályok fogalmazást írhattak kedvenc állatukról. Az eredmény, és az elkészült fogalmazások hamarosan láthatóak lesznek honlapunkon.

cerka-vonal2

Career-Center1

Kedves bálozásra, táncra, jó hangulatra vágyó Szülők, Barátok, volt Petőfisek!

Ne feledjük, hogy hamarosan beköszönt a báli szezon.

Már most készüljünk a fergeteges “Petőfisek báljára!”

Szeretettel várunk mindenkit november 22-én, szombaton a bálra!

cerka-vonal2

Sportköri foglalkozások

sportkor_halassy_oliver

Sportfoglalkozási napok, órák, oktatók..

Részletes ismertető és letölthető beosztás itt:

Megnézem!!

cerka-vonal2

Kedves Látogatóink!

 

Mellékeljük Önöknek iskolánk október havi programját. (Eseménynaptár)

cerka-vonal2

Örömhírek a “Plakát-pályázat” eredményeiről

Beszámoló itt!

cartoon-character-painting-blank-slate-md

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

tájékoztatjuk Önöket, hogy a német nemzetiségi programjaink közül  a soron következő az:

Erntendankfest

Októberben kerül sor osztálykeretben erre a hagyományos programunkra, aminek magyar nyelvre történő fordításához a terményünnep vagy a betakarítás ünnepe áll a legközelebb.

542_erntedankfest_medium

Ez egy nagyon régi ünnep, amelynek  gyökerei feltehetőleg a Krisztus előtti  időkig nyúlnak vissza. A III. század óta ünneplik,  amikor az emberek nagy része vidéken élt. Tavasztól őszig megtermelték az egész évre való ennivalót, amiért a betakarítás végén hálát adtak Istennek. Ez az  ünnep megmutatja, hogy mindazért, ami az asztalunkra kerül, keményen meg kell dolgozni.

cerka-vonal2

Már most ideje gondolni a téli örömökre!

Bea néni és Judit néni szeretettel várja a sítáborba jelentkezőket az alábbi felhívással.

SonicSki

PETŐFIS SÍTÁBOR

Táborhely: Szlovákia, Certovica, Stív-panzió

Időpont: 2015. február 1 – 5.

További részletek itt!

AMY-amy-rose-36066695-427-755

cerka-vonal2

Kedves Szülők!

Elérhetővé tesszük Önök számára a tornaöltözők beosztását.

Részletek itt!

lanyfiu12

cerka-vonal2

Kedves Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a csengetési rendünk megváltozott.

becsengetes

Oka: Sok osztálynak van 7 órája, azért, hogy az ebédelés kulturáltan és megfelelő időben menjen végbe, biztosítunk még egy hosszabb szünetet azon tanulók számára, akiknek 7 órájuk van, hogy kényelmesen meg tudjanak ebédelni. A hosszabb szünetben való ebédelés, csak a tanórára vonatkozik, a szakkörökre, korrepetálásra nem tudjuk ezt a lehetőséget biztosítani. ezn alkalmaknál rugalmasan alakítjuk a kezdési időt, megvárjuk, míg a tanulók a 6. óra után megebédelnek, és csak utána kezdődnek a szakkörök és korrepetálások.

Megértésüket köszönjük.

Iskolavezetés

 1. óra: – 8.00 – 8.45

15 perc szünet, alsó tagozat reggelizik

 1. óra: 9.00 – 9.45

10perc szünet, felső tagozat reggelizik

 1. óra: 9.55 – 10.40

20 perc szünet az udvaron

 1. óra: 11.00 – 11.45

20perc szünet, hétórások ebédelnek

 1. óra: 12.05 – 12.50

szünet

 1. óra: 12.55 – 13.40
 2. óra. 13.45 – 14.30

Az új csengetési rend szeptember 22-től van érvényben.

cerka-vonal2

Kedves Szülők!

dvd 2

Az iskolakezdés megpróbáltatásai miatt bizonyára elkerülte a figyelmüket, hogy a Petőfisek-Gálájájól DVD rendelhető 500 Ft-os áron.  Igény esetén az osztályfőnököknél lehet megrendelni. A Művészetek Háza véges befogadóképessége miatt bizonyára sokan lemaradtak tanulóink kiváló produkcióiról, a DVD-ről megtekinthető, akik látták, szintén újra átélhetik az élményt.

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

Figyelmükbe ajánljuk, hogy projekthetünkről képek kerültek fel honlapunkra.

Megtekinthetők a képalbumok között. Rövidesen videó válogatást is látni fognak.

Megnézem most!

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

figyelem4Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunk folyamatos átdolgozás,

és frissítés alatt van.

Minden változásról és eseményről kapnak folyamatosan tájékoztatást.

Többek között az órarendről, ami a rengeteg szempontnak való megfelelés miatt még nem kialakult.

Türelmüket és megértésüket köszönjük.

cerka-vonal2

Hasznos információk honlapunkon folyamatosan megjelennek, kísérjék figyelemmel.
 
Elérhetõségeinken is megkereshetnek bennünket:
 
telefon: 06-28/ 513055
 
e-mail: iskolapetofi@invitel.hu
 
 cerka-vonal2

Ez a verzió 2014 szeptember 1.-től teljes tartalommal és frissítéssel üzemel.

A RÉGI, de  működő oldalt ITT találja.*

*A régi oldalt már nem fejlesztjük, a tartalma 2014 június 27 óta nem változik, amolyan időkapszulaként használható!

Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban szeptember 5-én pénteken lezárult a tanévkezdő Projekthét.

Tanulóink évfolyam szinten vonultatták fel a hét alatt készített produkcióikat.

Fergeteges színpadi jeleneteket láttunk, ötletes „ÖKO” jelmezekben, a „GÖDÖLLŐ ÖKO-SZEMMEL” mottó jegyében, ugyanis ez a szemlélet hatotta át a hét tartalmát. A tablók készítésére vállalkozó tanulóink szemléletes összeállításokon jelenítették meg a hét történéseit, képeket láthatunk a foglalkozásokról, az Erzsébet parkban gyűjtött növényekből, az újra hasznosítható anyagokból készült tárgyakat, valamint az „öko-kabala” figurákat. A tárgyak, és a tablók megtekinthetők az aulában, szülői értekezletek alkalmával, kérjük Önöket is, hogy tekintsék meg a kiállított tárgyakat, képeket. A színpadi produkciókról videófelvétel, valamit képek készültek, amelyek a későbbiekben láthatóak lesznek honlapunkon.

A nap, illetve a hét megkoronázásaként pénteken 17 órakor átadásra került az új kosárlabda pályánk, amelyet Igazgató Asszony és Dr Gémesi György Polgármester úr ünnepi beszéde után fel is avattak a kézilabda csapatok.  Tanárok, diákok, szülők, óvónők, valamint a Polgármesteri Hivatal dolgozói, közöttük Tóth Tibor és Pecze Dániel játszottak meccseket. Képek és videók erről az eseményről is láthatóak lesznek.

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bőven van helyünk a sportolásra.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN

cerka-vonal2

Kedves Érdeklődők!

Ezúton küldünk tájékoztatás Önöknek iskolánkban zajló szeptemberi programokról

Lásd: Eseménynaptár

cerka-vonal2

Kedves Olvasóink!

Iskolánkban újra túl vagyunk egy remek programon.

Szombaton, szeptember 20-án a városi piacon a főzőverseny keretében iskolánk is kirukkolt néhány különlegességgel. Házi készítésű süteményeket, szendvicseket, és egyéb finomságokat árultak vállalkozó szellemű szülőink kollégáink segítségével, és a különböző kontinensek jelmezeibe öltözött tanulóink segítségével az alapítványunk javára.

A hírverésről, a bemondó szerepéről Kubatov János az önkormányzat dolgozója gondoskodott. A jó hangulatot zenei aláfestés, gyermekjátékok kísérték. Remek hangulatban telt a délelőtt, délre már minden elfogyott. A képtárban képeket is láthatnak az eseményről.

Köszönetet mondunk Czermann Andrea szülőnek, az iskolai SZK elnökasszonyának a szervezésért, minden kedves szülőnek, aki süteménnyel, a “kikiáltó” szerepével, és a termékek árulásával hozzájárultak a délelőtt sikeréhez.

A beérkezett adományok az alapítványunkat gyarapítják.

Beszámoló és képek itt!

DSCN5019

cerka-vonal2

Kedves Érdeklődők!

Aki zenerajongó, felhívjuk szíves figyelmét az alábbi hirdetésre.

Színház látogatást szervezünk

Részletekért klikeljen a képre

oktoober-16sz

cerka-vonal2

Kedves Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket a kerékpártúráról

Petőfis kerékpártúra

Szeptember 27-én első alkalommal rendezte meg iskolánk a kerékpárszakkört.

A tanév során,minden hónapban sor kerül majd erre az eseményre,melynek célja,hogy minél több gyerek sportoljon,megismerkedjen a közlekedési szabályokkal és egymással.

A következő kerekezést október 18-án 13 órakor az egészségnap befejezéseként tartjuk.

Úticél:Márisbesnyő.

Várunk benneteket Petőfis diákok.

10294318_920903727923251_1357579366091658302_n

cerka-vonal2

Felhívás

Az Állatok Világnapja alkalmából rajzversenyt rendez iskolánk a Petőfi Sándor Általános Iskola.

Az alkotások témája: Barátaim az állatok.

Részletesen itt!

iloveanimals

cerka-vonal2

fiualom14Az “Állatok világnapja” keretén belül felhívjuk az állatkedvelő németet tanuló diákjaink figyelmét, hogy fogalmazást írhatnak kedvenc állatukról németül:

Mein Lieblingstier” “Kedvenc állatom” címmel.

 

Az elkészült műveket a némettanárok értékelni és jutalmazni fogják.

 

 

cerka-vonal2

papir

renewable energy austin tx

A papírgyűjtés időpontja: október 15-16.

Reggel fél nyolctól este hatig.

Várjuk, hogy minél többen szabaduljanak meg az otthon és a környékben felhalmozódott papírtól.

Aktív részvételét mindenkinek előre is köszönjük!

 

cerka-vonal2

20. Kirchhofer József mini maraton

Október 12-én vasárnap délelőtt verőfényes napsütésben rendezték meg a jubileumi futóversenyt

sammaraton2014

 Részletesen itt!

cerka-vonal2

egészség nap

Kedves Olvasóink!

Örömmel számolunk be Önöknek az október 18-án lezajlott egészség napi programunkról.
Szombaton reggel 8-tól 13.00 óráig vehettek részt tanulóink, és a hozzánk látogató szülők egészségnapi programunkon.
22 helyszínt látogathattak alsós és felsős tanulóink életkori sajátosságaiknak megfelelően.
Hasznos információkat hallgattunk a gombákról, az életmentésről, az oxifáról.
Együtt formáltuk alakunkat bio-fit mozgásprogram keretében, részt vehettünk talaj vizsgálaton, íjász bemutatón, a bátrabbak ki is próbálhatták. Belekóstoltunk az önvédelmi sportba is .
A kicsik játékos formában szereztek információkat egészségünk védelméről.
Déltől a tornacsarnokban szurkolhattunk a legerősebb tanuló cím megszerzéséért küzdőknek.
Mindenkinek köszönjük a megjelenést, a segítséget, az előadásokat, a finom falatokat, és nem utolsó sorban a szervezőknek a szervezést.

Jól sikerült!

Alternatív színházi foglalkozás a Petőfiben

Alternatív színházi foglalkozás a Petőfiben

„Nem kértem, hogy vigyázzon rám! Felnőtt ember vagyok! Szabadság. Kiszolgáltatottság. Ki vagyok? Ki lehetek?” voltak a hívó gondolatai annak a Függetlenül Egymással (FÜGE) Tantermi Színházi Projekt keretében bemutatott VARJAK című színházi nevelési előadásnak, melyre október 6-án került sor az iskolában. A program a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány megbízásából, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ szakmai támogatásával, a Soltis Lajos Színházzal közös koprodukcióban jött létre. Az előadás rendezője Kaposi László volt.

Ezen a napon a „színház” jött el a Petőfibe. Nemcsak a színház megszerettetése volt a cél, hanem az életre is nevelte a program a résztvevőket. A társulat által megjelenített történet fiatalokról szólt, életük kérdéseiről, helyes és helytelen döntéseikről. De rendhagyó módon! A történet alakításába ui. diákjaink beleszólhattak. Az előadást a most debütáló Bárka Program első produkciójaként szervezték a Petőfi Sándor Általános Iskola 8. osztályos diákjai számára. A Program egy nem mindennapi szülői kezdeményezésként jött létre, azzal a feladattal, hogy „kultúrával közösséget, közösséggel kultúrát” teremtsen. A diákok nagyon élvezték a foglalkozást, szerepet vállaltak a történetben és rendezték is azt. „Számomra a hétfői előadás rendkívül érdekes és szórakoztató volt. Eleve nagyon szeretem a színészetet és a színházat, így még nagyobb élvezet volt látni, hogy a színészek – közel hozzám – egy kis körön belül játszották el a történetet. Izgalmas és élményteli volt, hogy én is, mi is beleszólhattunk a történetbe, amikor csoportban dolgoztunk.”(Rausch Blanka 8.b) A történet igen szokatlannak mondható, mégis rengeteg olyan kérdést vet fel, amivel mi is nap mint nap találkozunk és bizony nekünk is döntenünk kell… Ez különösen igaz volt, hiszen mi magunk is részt vettünk a történetben és megadhattuk a saját válaszunkat egyes helyzetekben. (Juhász Lilla Bella 8. c) „Nagyon tetszett az előadás, mert volt benne csapatmunka. Tetszettek a színészek és az, hogy véleményt nyilváníthattunk és az eseményeket közösen alakíthattuk.”

(Majorics Ádám 8. c)

Népmese világnapja

A NÉPMESE NAPJA

Benedek Elekre, a „nagymesemondóra” emlékezünk minden szeptember 30-án, a születésnapján.A nap célja, hogy könyvtárosok, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ráirányítsák a figyelmet a magyar és más népek meséire.

Idén, az előző tanévekhez hasonlóan, ezen a napon iskolánkban Mesehét vette kezdetét. A tanulók ismerkedtek Benedek Elekkel, műveivel, népmesékkel. Osztálykeretben mesemondó vetélkedőt szerveztek, képregényeket készítettek, meséket olvastak melyeket illusztráltak is. A kisebbek síkbábokkal is előadtak egy- két kiválasztott mesét.

A hetet filmnézéssel valamint az iskola aulájában rendezett kiállítással zártuk.

 

2014-15 Dök-névsor

4.a Ribárszky Veronika Szabó Andrea
4.b Friedháber Kristóf Lakner Áron Tatsuya
4.c Horváth Kolos Braun Lea Johanna
5.a Görgei Levente Szabó Márton
5.b Szentjánosi Anna Bordács Sára
5.c Babinszky Fanni ÖKO-FELELŐS Jáger-Káposzta Kiara
6.a Csorba Mercédesz Príma Eszter
6.b Petre Dorina Majorics Márk
6.c Kovács Adrienn Jámbor Viktória
7.a Makádi Gréta Tóth-Dorner Zoltán
7.b Oláh Bernadett Futó Dominika
7.c Benedek Levente Braun Ádám
8.a Nádaskai Kiara Tímea ELNÖKHELYETTES Nádaskai Stella Boglárka
8.b Rausch Blanka Gábor András
8.c Pataki Luca Juhász Lilla Bella ELNÖK

20. Kirchhofer József mini maraton

20. Kirchhofer József mini maraton

Október 12-én vasárnap délelőtt verőfényes napsütésben rendezték meg a jubileumi futóversenyt, 1 és 2 km-es távon, a Szent István Egyetem épületegyüttese körül. Iskolánk tanulói közül többen is szép helyezést értek el a saját korcsoportjukban. A népes mezőnyben leginkább atléták indultak ,ezért is dicséretes tanítványaink eredményei. A 6. a osztály néhány tanulója
osztályfőnökük, Magyarossyné Dóbiás Judit néni vezetésével műsorral is szórakoztatta a részvevőket. Ugráló köteles produkciójuk sikert aratott.

Akikre büszkék lehetünk:

Komoróczky Bianka 7. c –  3. hely
Ladányi Viktor 5. a 4. –  hely
Daróczi Kata 5. c  – 5. hely
Stefkó Eszter 5. a  – 7. hely
Bánovics József 5. b –  7. hely
Mánya Virág 1. b  – 8. hely
Bánovics Károly 5. b –  13. hely
Domokos Balázs 8. b –  14. hely
Mánya Balázs 3. b –  15. hely
Daróczi Lili 6. c – 16. hely
Steffeins Eric 7. c – 18. hely
Komoróczky Flórián 3. c –  19. hely
Mihajlovic Alex 6. c  – 20. hely

Gratulálunk! A további helyezetteknek is.

Vörös Beatrix
testnevelő

sammaraton2014

alulra_kicsi