Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola
Még ennyi van a nyári szünetig

eroszakmentes_iskola

IMG_1122 másolata

hatartalan-logo-5a

uj_szechenyi_1

ujszterv1k

ujszterv2k

H

ARCHÍVUM

Kedves Olvasóink!

cerka-vonal2

Karácsonyi meglepetésként érkezett az eredmény

Hatodikos diákjaink sikeres pályaműveket nyújtottak be a Gödöllői Városvédő Egyesület által meghirdetett pályázatra, melynek jutalmát személyesen vehették át az iskolában december 13-án az egyesület elnökétől Dr. Fülöp Istvántól. Karácsonyi meglepetésként érkezett az 1500 Ft-os könyvutalvány, melyet munkájuk jutalmául vehettek át.

Versenyzőink:

 1. a osztály csapata:   Görgei Levente, Móczár Enikő, Szabó Márton, Szigyártó Kinga
 1. b osztály csapata:   Bordács Panna, Bordács Sára, Tóth Vivien, Wootsch Bence
 cerka-vonal2Köszönjük minden együtt érző embertársunknak, akik a ” Jónak lenni jó” program keretén belül karácsonyi adományaikkal hozzájárultak a nógrádi rászorult gyerekek karácsonyának megszépítéséhez. December 15-én a rengeteg ajándékcsomag, tartós élelmiszer, szaloncukor, könyvek és játékok elkerültek a rendeltetési helyükre.cerka-vonal2Több eseményről is szeretnénk beszámolni Önöknek.Különleges helyszínen készülnek a 3.b-sek egy különleges betlehemessel! Köszönet Kovács Éva drámapedagógus-tanitónknak! Várnak mindenkit szombat délután a Veresegyházi  park állatsimogatójában!

cerka-vonal2

A Petőfiben ismét “Jónak lenni jó” !

A héten ajándékokat gyűjtünk a nógrádi rászorult iskolások karácsonyának megszépítéséhez.

Már szépen gyűlnek az adományok. A héten még szeretettel várjuk és fogadjuk a felajánlott ajándékokat!

 

 

DSC_0359 (1)

 

DSC_0360
DSC_0362
DSC_0363
cerka-vonal2

A főoldalon közzétett írások, felhívások, hirdetmények és egyéb bejegyzések.

Kedves Szülők, Diákok!

Szeptember 5.-én szombaton részesei lehettünk egy különleges eseménynek.
Az idén ünnepeljük a 285. tanévünket és ebből az alkalomból ünnepélyes keretek között nyitottuk meg a 2015/2016-os tanévet.
A jubileumi tanévnyitón kívül, egy régen áhított álmunk is valóra vált, hiszen átvehettük azt a játszóteret, melyre már közel 50 éve vártunk. A jubileumi év tiszteletére iskolánk tanulói üzentek a jövő számára egy időkapszulában, melyet hétfőn a DÖK képviselők helyeztek el a földbe, és az emléktábla felavatására felkértük, iskolánkban 40. tanévét kezdő Mechlerné Gajdár Ibolya tanárnőt. Az időjárás ellenére szülők és gyerekek egyaránt jól érezhették magukat, mert a színvonalas műsorszámokon kívül, különleges vendégek is megtiszteltek minket részvételükkel.
Kedves gondolatokkal beszélt városunk díszpolgára, iskolánk egyik legnagyobb patrónusa, Pécsi Ildikó Kossuth díja színművésznő, de dr. Gémesi György volt diákunk, városunk polgármestere is elmondta miért jó Petőfisnek lenni, valamint Pánczél János Tankerületi Igazgató úr is elmondta köszöntő szavait.
Az izgalmas műsorszámok között szerepelt Hidi Norbert volt tanítványunk, aki gyönyörű versmondásával nyűgözte le a közönséget, majd ezután színpadra lépett a Fricska táncegyüttes, akiket együtt csodálhatott gyerek, felnőtt egyaránt.
Tanulóink színes előadásokkal tarkították a délelőtt programját. Felidézték iskolánk múltját, de megjelent a jelenünk és jövőnk is az előadásaikban.
A nap zárásaként nagy meglepetésben részesülhettünk, hiszen eljött hozzánk Tóth Vera énekesnő, aki dalaival rendkívül vidám, és jó hangulatot teremtett.
Bízunk benne, hogy amilyen különleges volt ez a nap, olyan különleges lesz ez a tanév is, és együtt közösen tovább öregbítjük iskolánk jó hírnevét, hiszen “Petőfisnek lenni jó”!

IMG_8191

DSCF3788

 A Modern iskola című újság is hírt adott rólunk: http://moderniskola.hu/cikk/hogyan-lehet-modern-egy-285-eves-iskola?utm_source=moderniskola&utm_medium=email

A megnyitóról készült film, a Gödöllő Net TV felvétele, az alábbi linken megtekinthető:https://www.youtube.com/watch?v=BW2j5P1D0QI&feature=youtu.be

 

Kedves Olvasóink!

Szülők, pedagógusok, tanulóink hihetetlen méretű összefogására volt példa a szombati rendezvényünk a Városi Piacon. “Nagymamáink éléskamráját” vittük a vásárlók elé. Rengeteg süteményt, lekvárt, befőttet, ruhaneműt árultak lelkes szüleink, kollégáink, gyermekeink.

Az adományokat tornapálya létrehozására gyűjtjük.

Köszönjük anyukáinknak, nagymamáinknak a sütiket, a finomságokat, a ruhaneműket.

Köszönjük minden kedves szülőnek, nagyszülőnek, kollégának és gyermekeinknek szívből jövő lelkes munkáját.

Ez a vállalkozás Önök nélkül nem jöhetett volna létre.

Iskolavezetőség

 

 • Szülői értekezletek időpontjai
  1. szeptember

  szeptember 1. (kedd) 17 óra 1.a, 1.b, 1.c

   szeptember 7. (hétfő) 17 óra 2.a, 2.b, 2.c

                                                       3.a, 3.c,

                                                       4.a, 4.b, 7.c

   szeptember 8. (kedd) 17 óra  4.c, 6.c, 3.b

                                                          8.a, 8.b,

  szeptember 9. (szerda) 17 óra 5.a, 5.b, 5.c

                                                         6.a, 6.b

                                                         7.a, 7.b

                                                         8.c

   Gödöllő, 2015. augusztus 31.

  Iskolavezetőség

 • Kedves Olvasóink!A honlap technikai szünete után néhány tanévkezdéssel kapcsolatos információt szeretnénk megerősíteni.* A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén reggel 8 órakor lesz. Kérjük, hogy a tanulók ünneplő ruhában jelenjenek meg. Az ünnepség után lehetőség van átöltözni, majd 3 osztályfőnöki óra következik, amelynek keretén belül a tanévkezdéssel kapcsolatos adminisztrációs dolgokat beszéljük meg. Ezen a napon kapják meg a tanulók a tankönyveket is, valamint a csekkeket, amelyen az árát be lehet majd fizetni. A tanulók táskát, íróeszközt, és jegyzetfüzetet hozzanak magukkal, hogy a tudnivalókat fel tudják jegyezni, a könyveket pedig a táskában elhelyezni.* 2-3-4. Projekthét: Téma: a 285. jubileumi év. Iskolánk névadója, Petőfi Sándor életével kapcsolatos feladatok is lesznek. Három tanórát tartunk, utána a projekt kidolgozása következik, amelynek eredménye szombaton az ünnepélyes megnyitón kerül bemutatásra kiállítás, valamint ünnepi műsor kertében. A kedves Szülők ne számítsanak arra, hogy ezen a héten dél körül haza mehetnek a gyerekek, mert a projekt feladatai a délutánba nyúlnak, ugyanis a kötelező iskolában töltendő délutáni időt projektmunkával töltjük.Ebéd ezen a héten nem lesz, kérjük, hogy a kedves Szülők bőséges ennivalóval lássák el gyermekeiket, hogy a délutáni programok idején se éhezzenek.Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.* Szeptember 5. szombat: A jubileumi év ünnepélyes megnyitója.

  A tanulók 9-re jönnek, hogy fel tudjanak készülni, a vendégeket 10-re várjuk, az ünnepi műsor akkor kezdődik. Részletes programot lásd előzetesen a honlapon.

 • nemtommi01

  infoooo

 •  November -December

2015

alulra_kicsi